Formverktøy

Vi designer, konstruerer, produserer nye og leverer vedlikeholdstjenester av eksisterende verktøy for produksjon av tekniske plastkomponenter.

LYCRO påtar seg prosjekter innen design, konstruksjon og produksjon av nye verktøy, samt ombygging og tjenester av eldre verktøy. LYCRO har gjennom mer enn 40 år I bransjen tilegnet seg omfattende markedsledende erfaring med å levere ingeniørtjenester og løsninger relatert til verktøy som brukes for produksjon av tekniske plastkomponenter.

Våre høyt kvalifiserte prosjektledelse og ingeniørteam tar ansvar for hele verdikjeden, inkludert innkjøp, fra konseptuelt design til komplette nøkkelferdige verktøy klare til å bli implementert direkte inn i produksjonen av støpte plastdeler. Våre prosjektledere og konstruktører benytter toppmoderne dataprogramvare for avanserte analyser og fullt integrert 3D design for å tilby kunden de mest kostnadseffektive og teknisk optimale løsningene.

Verktøyene designes og konstrueres av våre prosjektledere og ingeniører i Norge sammen med kundene, i henhold til kundenes spesifikasjoner og i samsvar med europeiske standarder og krav. Verktøyene produseres av godkjente underleverendører i Kina, noe som sikrer markedets mest kostnadseffektiv produksjon. Etter å ha testet lokalt i Kina tar vi formene til LYCRO i Norge der den endelige testen utføres med vår egen produksjonsfilosofi. Dette sikrer at alle kvalitetskrav, toleranser og syklustider er oppfylt og at formene fungerer som de skal før de settes i produksjon, enten på vår fabrikk i Leksvik, eller sendes til kunden. Våre verktøy er høyytelsesprodukter med dimensjonal stabilitet og lang holdbarhet. Vi tar sikte på å bygge våre verktøy for enkelt vedlikehold og tunge dimensjoner, dette garanterer våre kunder det beste verktøyet til en konkurransedyktig pris.

Vi kaller dette forretningsområdet for LYCRO SAFE, som indikerer at LYCRO er en trygg og sikker leverandør av verktøy, som oppfyller kravene til kunden og europeiske standarder, til en konkurransedyktig pris.

Sprøytestøping og produksjon

Vi er en totalleverandør av sprøytestøpte plastdeler.

LYCRO er en komplett leverandør av sprøytestøpte plastdeler. LYCRO har gjennom mer enn 40 år tilegnet seg omfattende og markedsledende erfaring innen produksjon av sprøytestøpte plastdeler i termoplast.

Vi har bred kompetanse på alle områder – fra design og prosjektering av plast, produksjon av verktøy og serieproduksjon av selve produktet. Det faktum at vi behersker alle trinn i verdikjeden, og forstår hvordan disse samhandler, gjør oss til en kompetent og verdsatt partner for våre kunder. Vi tilbyr komplette løsninger til kunder med ulike behov. Vi produserer komponenter i alle typer termoplast. Vår omfattende kompetanse sikrer at vi produserer deler med kortest mulig syklustid til konkurransedyktige priser.

Alle sprøytestøpte plastdeler er produsert på vår egen fabrikk i Leksvik, Norge. Vi har en maskinpark med 22 automatiserte sprøyte-støpemaskiner med et lukkepress på mellom 45 og 1500 tonn, og kan produsere plast komponenter med en vekt på mellom 1.0 gram til 10,5 kg.
LYCRO er sertifisert etter ISO 9001 og ISO 14001.

LYCRO har en variert portefølje av kunder, – hos oss er ingen kunde for liten eller for stor – vi ønsker å jobbe med deg uansett.
Vår ekspertise står til din disposisjon, og hvis du har en idé hvor du trenger hjelp til å utvikle en plast komponent, ta kontakt med oss på LYCRO.